Kozí mléko má výjimečné vlastnosti. Kromě toho, že si na něm pochutnáte, je prospěšné lidskému zdraví.
Kozí mléko je bohaté na bílkoviny a obsahuje řadu vitamínů. Pozitivně působí na trávicí trakt člověka, neboť tuk z kozího mléka je přirozeně homogenizovaný, a tím i lépe stravitelný. Velikostí tukových částic se velmi blíží mateřskému mléku.
Kozí mléko obsahuje látku ubichom, která chrání buňky proti rakovině. Při tomto onemocnění má nejlepší výsledky konzumace zakysaných výrobků z kozího mléka. Především jde o čerstvou syrovátku, jogurty, tvarohy a acidofilní kultury v kozím mléku.
Oproti mléku kravskému má kozí mléko nižší obsah laktózy.
Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří dlouhá léta kozí mléko pijí, méně často trpí některými závažnými onemocněními.
Chuťově je kozí mléko lahodné a sladké, což při jeho prvním ochutnání mnohdy překvapí. Věta: „To není kozí mléko, to není možné, no… tomu bych nevěřila,“ u nás zazněla nejednou. Bouráme mýty – předsudky vůči kozímu mléku po jeho ochutnání zmizí. Důkazem je i to, že si lidé k nám na farmu pro mléko jezdí i desítky kilometrů.